søndag 5. oktober 2014

spinat- og brokkolisuppe



I dag har jeg testet ut å lage
spinat- og brokkolisuppe
 
stilken og ca 5-6 buketter med spinat deles opp
ca en neve spinatblader
Halv purre skjæres opp
8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Litt fløte
salt
hvitløkspulver

Kok opp 8 dl vann med buljongen og brokkolien. La det koke litt slik at buljongen blander seg. Tilsett purre og spinat. Skru av plata og la det godgjøre seg i ca 5 min.

Ta grønnsakene og mos i en mixer. Spe opp med krafta.
Ha over i kjelen igjen og tilsett fløte og krydder. Kok opp

Kok hardkokte egg. Del i to og legg i suppa ved servering

Sellerirot mos





Som et alternativ til potetmos lagde jeg i helgen
sellerisotmos:
 
1 sellerirot
2 ss smør
fløte
timian
 
En sellerirot deles i biter og kokes mør.
Moses og tilsett smør, fløte og timian etter ønske
 
 
Har spist denne 2 ganger. en gang til løvstek og en til reinskavgryte. Veldig godt